23948sdkhjf

Le Klint sender ansatte på halv tid

Efter et 2021/22, der endte med et rekordoverskud for fynske Le Klint, tvinger en opbremsning nu belysningsvirksomheden til at skrue ned for produktionen.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Der bliver dog ikke delt fyresedler ud i virksomheden, der i håb om at beholde samtlige ansatte på holdet er kommet frem til en løsning, hvor de 31 produktionsmedarbejdere i stedet går på deltid. Løsningen betyder, at de ansatte i produktionen dermed har arbejde hver anden uge, mens de i de resterende uger modtager deltidsdagpenge.

Adm. direktør Kim Weckstrøm Jensen vil ikke garantere, at der ikke kan blive brug for at tage mere drastiske midler i brug, men håbet er, at man med tiltaget kan ride stormen af.

For de ansatte betyder en periode på deltidsdagpenge imidlertid også, at der medfølger en forpligtelse til at stå til rådighed for arbejdsmarkedet og søge fuldtidsjob, og Kim Weckstrøm Jensen understreger, at han til fulde forstår, hvis en medarbejder grundet omstændighederne og den nuværende verdenssituation takker ja til et andet job. Han håber dog ikke, at det bliver tilfældet.

– Sådan er reglerne. Det kan jo betyde, at der er en god medarbejder, der bliver tilbudt et andet job og vælger at gå en anden vej. Jeg synes, det ville være pokkers ærgerligt, for vi har nogle fantastiske medarbejdere, som vi er rigtigt glade for, og vi er rigtigt privilegeret over, at folk bliver hos os i mange år. Vi er lidt som en stor familie, siger Le Klint-direktøren til Fyens Stiftstidende.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.453