23948sdkhjf

Stark ser fladere vækst og sværere opkøb forude

Den danske trælastkæmpe Stark kunne tirsdag fremlægge et regnskab, der ikke alene bød på toplinjerekord men også overgik koncernens egne forventninger.

Efter to år i hæsblæsende tempo, indstiller finansdirektør Sisse Fjelsted Rasmussen sig nu på, at væksten flader ud.

– Nu har kunderne haft nogle år, hvor der er blevet bygget nye badeværelser og terrasser. Det har været quality of life. Nu er der i stedet mere fokus på cost of living¸ det betyder, at vi ser mange energirenoveringer og fortsat istandsættelse af huse. Og så er der stadig store byggerier i gang. Når det er sagt, så er vi selvfølgelig opmærksomme på, at vi går en anden tid i møde, men det gør vi fortrøstningsfuldt, siger hun til Finans.

I seneste regnskabsår præsterede Stark Group en omsætningsvækst på over 21 pct. til 44,6 mia. kr., og væksten er blandt andet hentet på en aggressiv opkøbsstrategi. På halvandet år har trælastgiganten opkøbt ikke mindre end 16 virksomheder, og dermed er omsætnignen tæt på tredoblet, siden adm. direktør Søren P. Olesen i 2016 overtog stafetten.

Nu forventer Sisse Fjelsted Rasmussen, at der det kommende år bliver lidt længere mellem opkøbene, for selvom koncernen bag linjerne arbejder i samme tempo, er markedet ifølge finansdirektøren blevet sværere.

– Det er blevet sværere at forhandle. Der er nogle andre hensyn, vi skal tage nu grundet markedssituationen. Samtidig er mange af de opkøb, vi laver, forretninger, som er familiejet og har været det i generationer. Det er en emotionel proces, hvor ejerne går meget op i at få den pris, de synes, de fortjener. De er dog ikke altid lige så tæt på markedet, som vi er, siger Sisse Fjelsted Rasmussen til Børsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Bygma har klædt 2000 kunder på til byggeriets nye klimakrav
Nyt innovationscenter uden nye møbler: Universitetets kældre gemte på genbrugsguldet
Ejendomsinvestors byggefirma i direktørskifte og markedsretræte
Huscompagniets kassemester siger stop
Frøslev Træ bidrager til byggeri med ubehandlet træ i 22 meters højde
Nyt fra bestyrelser og direktioner
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.078