23948sdkhjf

Vinduesproducent investerer millioner i højteknologisk forarbejdning

Med en tocifret millioninvestering har Outline Vinduer i Farsø rustet sig til yderligere vækst og en mere bæredygtig produktion.

Vinduesproducenten, der er ejet af svenske Inwido, har de seneste to år oplevet et aktivitetsniveau ud over det sædvanlige, og den store efterspørgsel har ifølge virksomheden lagt et grundlag for vækst. Blandt andet derfor har Outline netop investeret et tocifret millionbeløb i et højteknologisk træforarbejdningsanlæg, så vinduesproducenten også fremadrettet kan følge med den store efterspørgsel, der fortsat forventes – ikke mindst som følge af de høje energipriser, der gør energioptimering mere relevant end nogensinde.

– Lige nu har vi et rigtig højt aktivitetsniveau i virksomheden, som, vi tror på, fortsætter på den lange bane. Det skyldes blandt andet, at corona har skabt en trend, hvor man bruger flere penge på sin bolig, hvilket også smitter af på salget af vinduer og døre. De er nemlig en helt central del af boligen, ikke mindst i forhold til energioptimering, hvor der med de tårnhøje energipriser mere end nogensinde før er en anledning til at udskifte de gamle vinduer og døre og på den måde energioptimere boligen, siger adm. direktør Jens Sørensen.

På den baggrund er der altså investeret i det nye, topmoderne anlæg, så virksomheden også i fremtiden står med et solidt produktionsapparat.

– Med det nye anlæg kan vi således erstatte vores tidligere og efterhånden udtjente udstyr og samtidig understøtte vores hurtige leveringskoncepter. Flere og flere efterspørger nemlig ekstremt hurtige leveringstider, og det kan anlægget understøtte. På den måde vil den store investering give os et markant løft både teknologisk og kapacitetsmæssigt, da det hjælper os med at producere flere vinduer på kortere tid – uden at gå på kompromis med kvaliteten, siger Jens Sørensen.

Bedre udnyttelse af træet

Det er den danske virksomhed Junget, der er leverandør af Outlines nye anlæg, og ifølge Steen Hansen, der er key account manager hos Junget, kan anlægget foruden at give et kapacitetsløft ligeledes sikre størst muligt udbytte af træet.

- Outline har fået et fuldautomatisk anlæg, der fødes med seks meters råemner og omdanner træet til færdige trækarme. Den nye proceslinje, som erstatter en række enkeltmaskiner, kan betjenes med meget få ressourcer og har den nyeste CNC-teknologi med fuld dataoverførsel, forklarer han og fortsætter:

– Anlægget udnytter dermed træet maksimalt, da opskæringen er optimeret i henhold til de ønskede emnelængder, og skæredata er baseret på Outlines egne data. Systemet tager derfor også højde for eventuelle restlængder eller spildtræ, der efterfølgende genanvendes i fingerskarringsanlægget, så alt træet udnyttes optimalt.

Det nye anlæg, som er blevet leveret og monteret i uge 32 til 37 og netop nu er under indkøring, er en del af et større investeringsprogram hos vinduesproducenten. Investeringsprogrammet har blandt andet også inkluderet en investering i en ny tilbygning, som stod færdig omkring årsskiftet, samt et helt nyt automatisk aluminiumsanlæg.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Holch Povlsens designselskab føjer ekstra ciffer til millionoverskuddet
Inflationen falder en smule i eurolandene
Københavnsk møbeltrio konkurs
Nyt samarbejde ser dagens lys på Formland
Finansdirektør forlader TCM Group
Pessimistiske virksomheder forventer færre i arbejde
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.078