23948sdkhjf

Jysk møbelvirksomhed konkurs

Den Vejle-baserede møbel- og designvirksomhed Designers First er gået konkurs.

Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Virksomheden, der blev stiftet i 2017, lancerede løbende produkter i samarbejde med danske designere, og alt blev forhandlet via egen webshop. Ifølge Gert Jakobsen, der stiftede virksomheden sammen med Mikkel Johansen, var det et svigtende salg, der i sidste ende førte til egenbegæring om konkurs. Han fortæller til avisen, at salget bremsede op sidst på sommeren, og på to måneder fald omsætningen 50 pct.

– Der var ikke penge i kassen til, at vi kunne betale vores kreditorer. Vi kunne ikke få det til at køre rundt med den gæld, vi havde til Vækstfonden. Vi skulle jo stadig afdrage og betale renter, fortæller Gert Jakobsen til Vejle Amts Folkeblad.

Ifølge ham har selskabet en gæld til Vækstfonden på 2,6 mio. kr., mens der ifølge kurator Bo Christensen er anmeldt gæld for 5,5 mio. kr. i konkursboet.

I årsrapporten for regnskabsåret 2020/21, der er den senest offentliggjorte, landede årsresultatet hos Designers First på – 1,2 mio. kr., mens egenkapitalen også var i rødt med et minus på 1,5 mio. kr. Ved afslutningen af regnskabsåret lød selskabets samlede gældsforpligtelser på 5,3 mio. kr.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078