23948sdkhjf

Grøn smiley afløses af sherif-stjerne

Den grønne smiley, der hidtil er blevet givet til arbejdsmiljøcertificerede virksomheder, bliver nu udskiftet med en sherif-stjerne. Fremover vil alle virksomheder, der er blevet screenet af Arbejdstilsynet for godt arbejdsmiljø, modtage en grøn smiley.
En ny aftale om justeringer af arbejdsmiljørefomen mellem regeringen og partierne bag velfærdsreformen betyder, at alle danske virksomheder fremover skal have en grøn smiley som bevis på, at de er blevet screenet af Arbejdstilsynet og således har et godt arbejdsmiljø.

Det skriver ErhvervsBladet i dag.

Med indførelsen af den grønne smiley til alle virksomheder, vil det hidtil brugte grå screeningssymbol blive kasseret for virksomheder, der ikke har et arbejdsmiljøcertifikat.

Arbejdsmiljøcertificerede virksomheder vil fremover modtage et sherif-tegn som symbol på, at de har styr på arbejdsmiljøet, og at Arbejdstilsynet ikke kontrollerer dem i samme omfang som andre virksomheder med grønne smileys.

- Den ny måde at bruge den grønne smiley på betyder, at de mindre og mellemstore virksomheder får langt lettere ved at opnå et brugbart bevis på, at de har styr på arbejdsmiljøet, siger Elisabeth Geday, radikal arbejdsmiljøordfører til avisen.

Aftalen mellem regeringen og partierne bag velfærdsreformen er desuden blevet enige om at tildele 70 mio. ekstra til forbedring af arbejdsmiljøet i de danske virksomheder, oplyser avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11