23948sdkhjf

"En poetisk fortolkning af skoven" - Københavns Zoo får Tømrerprisen 2022

Tømrerprisen 2022 blev her til eftermiddag 8. november uddelt til Zoologisk Have København i forening med arkitekt Claus Pryds. Prisen, der uddeles af Københavns Tømrerlaug, gives for Zoolab. Bygningen blev opført i 2020 som en ny formidlingsbygning i Københavns Zoo. 

- Arkitekten Claus Pryds og Zoologisk Have København får Tømrerprisen 2022 fordi bygherre og arkitekt i forening har formået at løse opgaven, så funktion, arkitektur og beliggenhed spiller sammen på en yderst vellykket måde. Især også med havens øvrige bygninger og åbne rum, og at bygningens lette konstruktion til trods, så syner Zoolab med stor tyngde fint sammen med omgivelserne, lyder begrundelsen bag prisen i pressemeddelelsen.

Tømrerprisen uddeles årligt som en belønning til personer, firmaer, organisationer eller bygherrer, der har udført eller deltaget i et byggeri, hvor tømrerfaget har spillet en afgørende rolle. 

Det kan også være til byggerier, hvor trækonstruktioner indgår som en markant bygningsdel. Det er et krav, at både håndværk og materialer er af høj kvalitet. Med prisen følger et beløb på 150.000 kr. 

Claus Pryds modtager store roser for sit harmoniske design, der falder naturligt ind i omgivelserne, og for brugen af ofte oversete træmaterialer som krydsfinérplader og fyrretræ. Selv udtaler Claus Pryds, at Zoolab er designet med inspiration fra de historiske omgivelser og den smukke natur.

- Med et klart arkitektonisk udtryk båret frem af naturlige materialer og en poetisk fortolkning af skoven som habitat er det projektets ambition at skabe en robust ramme for de mange aktiviteter, huset skal fyldes med, forklarer han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Holch Povlsens designselskab føjer ekstra ciffer til millionoverskuddet
Inflationen falder en smule i eurolandene
Københavnsk møbeltrio konkurs
Nyt samarbejde ser dagens lys på Formland
Finansdirektør forlader TCM Group
Pessimistiske virksomheder forventer færre i arbejde
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.11