23948sdkhjf

Dansk ledelse skal svare til det 21. århundrede

Lars Kolind kalder dansk virksomhedsledelse for forældet. Dansk ledelse trænger til at gennemgå en modernisering, så virksomhedsledelsen svarer til det 21. århundrede.
Lars Kolind, forfatter og tidligere direktør i Oticon, mener, at den danske ledelse er præget af 100 år gamle strukturer. Ledelsen skriger efter modernisering.

Skal danske virksomheder skabe en bedre konkurrenceevne, kræves det, at ledelsesstrukturen ændres markant. Det skriver Dagbladet Børsen i dag.

- Tænk, hvis vi blev det land, der startede med at drive virksomhed på en ny måde, der svarer til det 21. århundrede, lyder det fra Lars Kolind på et møde i Børsen Executive Club ifølge avisen.

Ifølge Kolind skal danske virksomheder tænke i overordnet fire strategier for at ændre den forældede ledelsesstruktur.

Først og fremmest skal danske ledere tænke filosofi ind i virksomheden. Det handler ikke om at tjene penge men om at virkeliggøre en højere mening.

I filosofien tænkes medarbejderne som selvstændige individer med viden, der kan bidrage til virksomhedens vækst. De ansatte er ikke længere "bare" arbejdskraft, der går på arbejde for at få løn. De ansatte kommer på arbejde for at deltage i et arbejde, der giver dem mening.

Deraf kommer den tredje strategi nemlig den samarbejdende organisation, der involverer de ansatte til en vis grænse i ledelsesstrukturen.

Sidst skal virksomhedsledere helt glemme den konventionelle måde at lede på. Ledere skal ikke længere tænke kontrolleret lederskab men derimod værdiledelse i organisationen, oplyser avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062