23948sdkhjf

Markedssituationen for løv og nåletræ

Danske Skoves Handelsudvalg har diskuteret markedssituationen for løv og nåletræ. En af konklusionerne var blandt andet, at danske og tyske nåletræsavværker producerer i et særdeles højt tempo og oplever kraftig efterspørgsel fra byggesektoren.
D. 18. september 2006 mødtes Danske Skoves Handelsudvalg for at drøfte markedssituationen for løv og nåletræ.

En af konklusionerne var blandt andet, at danske og tyske nåletræsavværker i Tyskland producerer i særdeles højt tempo, og oplever kraftig efterspørgsel fra byggesektoren.

Herudover konkluderedes det, at der er markante prisstigninger mellem 25 % og 60 % på et år på skårne produkter i Tyskland.

Den høje efterspørgsel på dansk korttømmer af rødgran har trukket prisen op, og forventningen er stadigt stigende efterspørgsel i de kommende måneder. Især de tyske savværker betaler høje priser for det danske træ. Korttømmerprisen i Tyskland er markant højere end i Danmark, men afsmitningen på det dasnske marked dæmpes foreløbig af høje transportomkostninger.

Bøgemarkedet er i langsom bedring. Efterspørgslen på de ringere kvaliteter (B og C træ) er vokset - presset af den stigende efterspørgsel i Tyskland. Markedet for de bedre kvaliteter er fortsat svagt. Produktionen på de danske bøgesavværker er normal, mens færdigvareprisen endnu er lav i både Tyskland og Danmark.

Kilde: Danske Skoves Handelsudvalg.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156