23948sdkhjf

Svenske papirfabrikker bekymret over høj elektricitet

Svenske papirfabrikker er bekymret for høje priser på elektricitet. Det er den primære grund for at eksempelvis Rottneros, der blandt andet udvikler og producere papirmasser, har valgt at lukke sin mekaniske fibermasse fabrik i Utansjö i Sverige. De høje priser på elektricitet resulterer i lav profitabilitet for virksomhederne.
Svenske virksomhederne er plaget af de høje elektricitetpriser. Flere papirproducenter overvejer at lukke for produktionen for ikke at tabe penge.

- Hvis priserne stiger for meget, bliver vi nødt til at stoppe fabrikationen på vores fabrikker, siger Magnus Hall, direktør og CEO fra Holmen, der producerer papirmasser.

Selvom fabrikkerne ikke kan lukkes ned med det samme, vil virksomhedens investeringer lide. Her tænkes på investeringerne i virksomhedernes fremtid på papirmarkedet. Nye projekter, der opstartes for at sikre virksomhedernes konkurrencedygtighed, kan blive lukket ned som følge af besparelserne.

- Risikoen ved at flere fabrikker lukker er, at nye investeringsprojekter ikke vil blive opstartet. Og på den måde står vi i en situation, hvor vi mister vores konkurrencedygtighed, siger Elisabet Salander Björklund, der er top manager i Stora Enso og som er aktiv i udformningen af Europas skovpolitik.

Kilde: Nordic Forrest.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078