23948sdkhjf

Californien har verdens højeste træer

Amerikanske forskere har opdaget tre træer i det nordlige Californien som menes at være højere end verdens hidtil højeste træ, som findes i samme område.
Forskerne, har i løbet af sommeren gennemvandret de tætte skove ved Eureka i Californien og fundet tre ”coast redwoods”, som er højere end den hidtidige rekordindehaver ”Stratosphere Giant”, der måler 113 meter.

Ifølge de foreløbige opmålinger er det højeste af de tre nyopdagede træer ikke mindre end 115,2 meter. Træet er nu døbt ”Hyperion”. Yderligere målinger er planlagt for at bekræfte om ”Hyperion” virkelig er verdens højeste træ.

Terræn og kronetag skjulte de tre kæmper
Træernes store, tætte kronetag har skjult højden på disse indtil nu ukendte kæmper. Terrænet i det øde område er meget ufremkommeligt på grund af faldne og stående træer i stor skala. Fra deres position på jorden, har forskerne derfor haft meget svært ved at vurdere træernes højde.

Forskerne er derfor nødt til at klatre op i de tre træer for siden at nedsænke et målebånd til jorden for at sikre sig en præcis måling.

I Californien, hvor rødtræet har sine bedste vækstbetingelser, vokser træet i et smalt bælte i kystegnene af Oregon og Californien.

Rødtræet kan også vokse i Danmark, og det er ikke ualmindeligt at se træet plantet i parker og haver.

Det højeste træ i Danmarks er formentlig en Douglasgran på over 50 m. Træet står i Silkeborg Sønderskov.

Kilde: Træ Er Miljø. / http://www.trae.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078