23948sdkhjf

Dårlig ledelse medfører syge ansatte

Dårlig ledelse kan medfølge langtidssygemeldte ansatte. Nyt projekt fra Arbejdsmiljøinstituttet viser, at vurderer medarbejderne ledelseskvaliteten lav, vil der være dobbelt så stor risiko for sygefravær i virksomheden end på arbejdspladser, hvor medarbejderne vurderer ledelseskvaliteten god.
Et nyt forskerprojekt fra Arbejdsmiljøinstituttet viser, at ledelseskvaliteten har stor betydning for arbejdsmiljøfaktorer, der dels har betydning for sygefravær og dels længden af fraværet.

Lederne står med ansvaret for at påvirke de ansattes arbejdsmiljø både fysisk og psykisk positivt, ellers må de betale med sygemeldte ansatte.

Projektet viser nemlig, at hvis man har et job med tunge løft, og hvor medarbejderne vurderer kvaliteten af ledelsen som lav, har man ca. dobbelt så stor risiko for sygefravær, som hvis man har de samme tunge løft på en virksomhed, hvor medarbejderne vurderer ledelseskvaliteten som god.

Undersøgelsen er den første i Danmark, der kombinerer risikofaktorer på individ og virksomhedsniveau i forhold til langtidssygefravær og tilbagevenden til arbejde.

Kilde: Arbejdsmiljøinstituttet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078