23948sdkhjf

DI: Vi skal arbejde mere end 37 timer om ugen

Ifølge Dansk Industri er det muligt at reducere manglen på arbejdskraft i Danmark ved, at vi alle på arbejdsmarkedet arbejder 39 timer om ugen i stedet for 37 timer. Det ville svare til en udvidelse af arbejdsstyrken på 160.000 personer.
Danske virksomheder har sagt nej til ordrer for 27 mia. kr. fra starten af 2005 og frem til nu, fordi de ikke kan få tilstrækkelig mange medarbejdere til at producere det efterspurgte. Det er meget vækst og velfærd, vi går glip af, sagde DI's formand, Henning Dyremose ved åbningen af DI's Årsdag 2006, Mission Possible.

På Årsdagen var knap 1.000 politikere, erhvervsfolk, meningsdannere samt indenlandske og udenlandske gæster samlet for at diskutere, hvordan man kan løse problemet med mangel på arbejdskraft.

- I DI har vi taget udfordringen op, og vi er allerede i fuld gang med DI-indsatsen Fuld Styrke. Her sætter vi fokus på, hvad politikerne kan gøre for, at vi bliver flere på arbejdsmarkedet - og på, hvad virksomhederne selv kan gøre, fremhævede Henning Dyremose.

Henning Dyrmose påpeger to centrale områder, hvorpå vi kan reducere manglen på arbejdskraft i Danmark.

- Vi har brug for, at alle, der allerede er på arbejdsmarkedet, arbejder længere. Tænk, hvis alle arbejdede 39 timer om ugen i stedet for 37 timer. Det ville svare til en udvidelse af arbejdsstyrken på 160.000 personer. En anden oplagt mulighed er rekruttering af udenlandske medarbejdere, påpegede Henning Dyremose.

DI hjælper virksomhederne med at gå i front på dette område, blandt andet gennem samarbejde med danske ambassader i udvalgte EU-lande om tiltrækning af arbejdskraft til Danmark.

- Vi kan allerede se, at indsatsen bærer frugt. Mere end 90 pct. af de virksomheder, der har erfaring med rekruttering af udenlandske medarbejdere, kalder det en succes, sagde DI-formanden.

Henning Dyrmose opfordrer til, at vi snart tager et valg for fremtidens velfærd.

- Det er nu, vi skal vælge, hvis vi vil sikre fremtidens vækst og velfærd. Tør vi gøre det nødvendige? Eller mere direkte: tør vi lade være? I DI tør vi ikke lade være. Vi vil - område for område - tage udfordringerne op og gøre det nødvendige. Vi tror på, at det kan lade sig gøre, sagde Henning Dyremose.

Kilde: Dansk Industri.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11