23948sdkhjf

DI udgiver jobavis i Sydsverige

Manglen på kvalificeret arbejdskraft i Hovedstadsområdet er nu så massiv, at DI's regionalforening, DI Hovedstaden, i weekenden starter en indsats i Sydsverige for at få svenskere til at søge arbejde i Danmark. I dag er der over 30.000 arbejdsløse i Skåne Län og hele 10.000 alene i Malmö kommune.
Første del af indsatsen er en informationsavis, som DI Hovedstaden i søndags udgav sammen med Sydsvenska Dagbladet.

Avisen, som kommer i 155.000 eksemplarer, indeholder detaljeret information om arbejdsforholdene i Danmark, konkrete jobopslag samt interview med nogle ud af de over 10.000 svenskere, der allerede har taget springet over Sundet og fået arbejde i Danmark.

- Det er afgørende for vores virksomheder, at de får tilført flere kvalificerede medarbejdere. Manglen er i dag så stor, at mange virksomheder løbende må sige nej til nye ordrer. Alene i 2006 vil manglen på arbejdskraft gøre, at vi herhjemme mister ordrer for 27 mia. Da politikerne ikke for alvor vil løse dette problem her og nu, er vi nødt til at søge nye veje for at skaffe arbejdskraft, siger formanden for DI Hovedstaden, Kjeld H. Petersen om baggrunden for initiativet.

I søndags blev indsatsen i Sydsverige skudt igang ved at en række erhvervsfolk fra Hovedstadsområdet lavede et gågadearrangement på Stortorget i Malmö.

Senere på efteråret efterfølges jobavisen af deltagelse på en række svenske jobmesser samt af en række fælles informationsseminarer med bl.a. DJØF og Ingeniørforeningen i Danmark.

Kilde: DI.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064