23948sdkhjf

Gangsø Møbler tror på fremtiden uden Ikea

Gangsø Møbler har mistet sin storkunde Ikea. Det har betydet lavere omsætning og indtjening for virksomheden, der dog forventer at indhente det tabte ved at satse på udenlandske markeder.
Den østjyske møbelkoncern Gangsø Møbler A/S, der er den største producent af borde til det private hjem med produktion i Danmark og Ukranie, har opsagt samarbejdet med storkunden Ikea.

Det afbrudte samarbejde har fået konsekvenser for omsætningen og indtjeningen. For første gang nogensinde har Gangsø Møbler fået røde tal på bundlinjen. Det skriver Dagbladet Børsen i dag.

Efter samarbejdets ophør er omsætningen faldet med 49 mio. kr. til 154 mio. kr. i 2005/2006. Og resultatet før skat er et underskud på ca.15 mio. kr. mod et overskud på 306.000 kr. i 2004/2005.

Gangsø Møbler har etableret en fabrik i Ukranie, der også har været medvirkende til firmaets første underskud. Opstartsomkostningerne og etableringen af fabrikken har kostet møbelkoncernen ca. 2 mio. kr.

Gangsø Møbler tror på fremtiden uden Ikea. Koncernen forventer at tjene det tabte ind ved at satse stort på det europæiske – og nordamerikanske marked, hvor koncernen i forvejen sælger godt.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078