23948sdkhjf

Maskinanlæg til sammenføjning af profiler

Thorup Smed A/S har i mere end 25 års leveret specialmaskiner, som bruges ved fremstilling, montering og håndtering af døre og vinduer. Kerneområdet er specialmaskiner fremstillet efter kundens krav og ønsker. Ét af de sidst udviklede maskinanlæg er et komplet anlæg til samling af to typer profiler af forskelligt materiale.
Profilerne, der samles i det nye maskinanlæg, reducerer kuldebroer, der bruges i produktion af døre og vinduer som derved opfylder de nyeste krav indenfor isoleringsgrad. Det var IdealCombi, med hovedsæde i Hurup Thy, som henvendte sig til Thorup smed A/S for at få udviklet et anlæg som kunne sammenføje to typer profiler.

- Da vi stod med udfordringen med at skulle sammenføje de to typer profiler, tog vi kontakt til Thorup SmedA/S, da de flere gange har hjulpet os med udvikling af nye specialløsninger til vores produktion” siger Mikael Søgaard, teknisk afdeling.

Opgaven lød på et fuldautomatisk anlæg som kunne sammenføje de to typer profiler og stable dem i transportkurve. Processen skulle foregå på én linje inklusiv ilægning og afstabling. IdealCombi vurderede, at anlægget skulle producere 400 km profiler allerede det første år.

- Opgaven som IdealCombi kom med bestod af flere delmaskiner, hvilket gjorde opgaven både spændende og udfordrende” siger Martin Mikkelsen, medejer af Thorup Smed, som fortæller, at anlægget består af fem delmaskiner, som alle er udviklet og fremstillet hos Thorup Smed.

På to indløbsbaner placerer en medarbejder de to forskellige profiler, som skal sammenføjes. Indløbsbanerne virker som magasiner og transporterer profilerne mod hinanden. Det ene profil påføres under denne transport lim vha. et aggregat med to tynde dyser, som kører henover det seks meter lange profil og sprøjter lim.

Det andet profil løftes herefter fra indløbsbanen vha. sugekopper og placeres oven på det limede profil. De to profiler skubbes via en pneumatisk cylinder ind i en valsemaskine, hvor profilerne trykkes sammen gennem to sæt valser.

Selve valseanlægget, hvor emnerne bliver trykket sammen.Efter valseanlægget kører det færdige emne ud på en rullebane, hvor det vinkeloverføres til en række udløbsbaner.

Når et vist antal emner er ført ud på udløbsbanerne, tager en stor portalstabler emnerne med to lange spyd og placerer emnerne i transportkurve som man kender fra transport af aluminiumsprofiler.

Anlægget kører med en hastighed på ca. 25 meter/min og betjenes af kun to medarbejdere.

Udvikling af specialmaskiner foregår i tæt samarbejde med kunden. Derved har kunden stor indflydelse på, hvordan netop deres maskine kommer til at fungere. THORUP SMED A/S har en stor praktisk og teoretisk viden om, hvordan specialmaskinerne skal opbygges. Dette giver kunden en tryghed, som gør at mange af kunderne er trofaste gengangere.

For mere information om hvad Thorup Smed A/S kan tilbyde ved at kigge www.thorupsmed.dk

Kilde: Thorup Smed A/S.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078