23948sdkhjf

Faglærtes arbejds- og privatliv blandes sammen

Det er en stigende tendens, at faglærtes arbejds- og privatliv blandes sammen. Det er blevet mere og mere almindeligt, at håndværkere tager arbejdsopgaver med hjem og til enhver tid står til rådighed for telefonopkald fra arbejdet.
En ny undersøgelse foretaget af Analyse DK og RUC blandt 2.139 LO-medlemmer viser, at en stor del af medlemmerne tager deres arbejde med hjem efter, de har stemplet ud i virksomheden.

Det skriver ErhvervsBladet i dag.

Der er tale om, at håndværkeren ikke mentalt efterlader arbejdet sammen med skruerne og værktøjet på arbejdspladsen. Hjemme i privaten er han nemlig stadig på arbejde, idet han til enhver tid står til rådighed for telefonopkald vedrørende tekniske spørgsmål fra de øvrige ansatte på arbejdspladsen.

Medarbejder-fleksibilitet er en force for virksomhederne, men LO advarer for det psykiske arbejdsmiljø.

- Arbejdsidentiten er blevet mere individuel, og det udfordrer de kollektive normer på arbejdsmarkedet. Udviklingen indeholder både positive og negative sider, men det er afgørende at sætte ind over for den stress og usikkerhed, et grænseløst arbejde kan medføre, siger Tine Møller Kristensen, LO-sekretær, til avisen.

Ifølge analysen viser 67 % af de adspurgte medlemmer, at de har fælles interesse med den virksomhed de er ansat i, og derfor ikke ser den flydende grænse mellem arbejdsliv og privatliv som et stort problem.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078