23948sdkhjf

Efter konkursen: Erstatningssag om tocifret millionbeløb nærmer sig afslutning

Ugilt Spær med Kenneth Jepsen i fornt blev for to uger siden solgt til den store spærproducent Palsgaard Spær.

En sag mod den tidligere ejer forbundet med hans rolle som direktør og ejer i det konkursramte Ugilt Savværk, der solgte aktiverne til netop Ugilt Spær kort før konkursen i juli 2019, rykker nu mod en afgørelse.

Erstatningssagen om samlet 27,75 mio. kr., rejse af de to kuratorer i Ugilt Savværks konkursbo, kommer for Retten i Hjørring til februar, skriver Nordjyske.dk.

De mange millioner fordeler sig på to krav. Et på 16,8 mio. kr. rettet mod Kenneth Jepsen som direktør i og ejer af Ugilt Savværk om udbetalte udbytter siden 2017 i den konkursramte trævirksomhed.

Det andet krav lyder på 10,95 mio. kr. og rettet sig mod Kenneth Jepsen, Ugilt Savværks advokat og Ugilt Spær, der købte aktiverne i det konkursramte firma umiddelbart op til konkursen, og vedrører salget af aktiverne.

Konkursen i Ugilt Savværk A/S kort

Årsagen til, at Ugilt Savværks ledelse i juli 2019 så sig nødsaget at indgive en konkursbegæring, skal findes i en voldgiftssag om et renoveringsprojekt øst for Storebælt. Her var Ugilt Savværk underleverandør til hovedentreprenøren af bygningsfacader i træ.

Efter endt byggeri blev hovedentreprenøren slæbt i voldgiftsretten på grund af brug af de meget om diskuterede MgO-plader. Voldgiftsretten pålagde efterfølgende hovedentreprenøren at betale bygherre en erstatning på 44 mio. kr. Det krav blev straks sendt videre til underleverandøren, det nordjyske savværk. Den 14. juni 2019 pålagde voldgiftsretten så savværket at betale en erstatning på det store millionbeløb.

Kort inden konkursen solgte Ugilt Savværk maskiner, lager og aktiver til det nystiftede selskab Ugilt Spær A/S, som også ejes af Kenneth Jepsen. Selskabet overtog også medarbejderforpligtelserne for de 25 ansatte, der før konkursen arbejdede for Ugilt Savværk.

32 kreditorer har meldt sig på banen som havende penge til gode, og de samlede anmeldte krav mod boet løber ifølge Nordjyske op i 66,5 mio. kr.

Aktiverne er ifølge de to kuratorer på 33,4 mio. kr. Et beløb som vel at mærke er medregnet de 27,75 mio. kr., konkursboet sikrer sig, hvis erstatningssagen falder ud til deres fordel. Ellers må kreditorerne deles om 5,65 mio. kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156