23948sdkhjf

Schouw & Co. afhænder emballagevirksomheder

Schouw & Co. afhænder aktierne i de to 50% ejede emballage-virksomheder, Elopak Denmark A/S med datterselskab i Polen og Elopak AB, til medaktionæren – den norske Elopak koncern.
Den samlede pris for aktierne udgør 505 mio. kr., der er ligges kontant ved overdragelsen, som er aftalt til den 31. oktober 2006 under forudsætning af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Den bogførte værdi af aktierne udgjorde 213 mio. kr. pr. 30. juni 2006.

Elopak Denmark, tidligere Schouw Packing og Jyllands Papir-Værk, har været en del af Schouw & Co. koncernen siden 1930, og i mange år udgjorde virksomheden den altovervejende aktivitet i Schouw & Co.

I 1987 blev virksomheden fokuseret til alene at beskæftige sig med drikkevareemballager, og i 1988 blev halvdelen af aktierne solgt til den norske Elopak koncern, som havde erhvervet rettighederne til PurePak konceptet world wide. Salgssummen for aktierne skabte det egentlige grundlag for etableringen af det industrikonglomerat, som Schouw & Co. udgør i dag.

Salget af aktierne i 1988 blev samtidigt starten på et godt og langvarigt samarbejde mellem Schouw & Co. og Elopak, som senere blev udvidet med etableringen af datterselskabet i Polen i 1992, og med Schouw & Co.’s køb af halvdelen af aktierne i Elopak koncernens svenske selskab, Elopak AB, i 2001.

Markedet for emballageprodukter undergår imidlertid store forandringer, med aktiviteter der bevæger sig på tværs af traditionelle nationale grænser. De to ejere er derfor enige om, at de fællesejede virksomheder i Danmark, Polen og Sverige vil få de bedste muligheder for fortsat udvikling ved fremover at indgå som en fuldt integreret del af Elopak koncernen.

Schouw & Co. ejer fortsat fabriksejendommen i Lystrup ved Århus, som udlejes til Elopak Denmark. Ejendommen, der har en offentlig vurdering på 146 mio. kr., er i koncernens regnskab bogført til 62 mio. kr.

Kilde: Schouw & Co.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065