23948sdkhjf

Ægtepar sælger designvirksomhed og følger med i handlen

Den nordsjællandske designvirksomhed Piffany har været på opkøb i Aarhus. Her har ægteparret Signe og Sune Wirth Engelund efter 11 år valgt at sælge møbel- og interiørvirksomheden ByWirth, der nu lægges under Piffany-brandet Ekta.

Parret stiftede ByWirth i 2011, og har siden produceret møbler efter nordisk tradition med fokus på naturlige materialer, lang levetid og enkelt design. Virksomhedens produkter sælges i øjeblikket i mere end 15 lande, og med det nye setup, kommer der nu ekstra vind i eksportsejlene.

– ByWirths produktportefølje er et perfekt match med Ekta: Enkle, skandinaviske kvalitetsmøbler, som er skabt ansvarligt. I øjeblikket mærker vi en stigende efterspørgsel fra udlandet på skandinavisk design – særligt i USA, hvor vi nu udvider vores tilstedeværelse i markedet, fortæller Michael Valstorp, der ejer og leder Piffany sammen med Lauritz Smed.

I forlængelse af fremgangsår

Det er imidlertid ikke kun i produkterne, man hos Piffany vurderer at have fundet et stærkt match.

– Udover et nyt og lækkert sortiment, er vi ikke mindst glade for at få to stærke og dedikerede profiler med til at hjælpe os på rejsen, siger han.

Signe og Sune Wirth Engelund kommer fremover til at udgøre Piffanys kreatvie afdeling, hvor de skal arbejde med samtlige af virksomhedens brands, der udover Ekta tæller Uyuni, Mr. Wattson og Eledea. En portefølje de to er glade for at blive en del af.

– For os er det en fantastisk mulighed at blive en del af Piffanys brands og nå meget længere ud med vores design. Vi deler en filosofi om, at design ikke bare skal være smukt og bæredygtigt, men også funktionelt. Det har været vores dogme i ByWirth, som vi glæder os til at bringe videre hos Piffany, siger Signe Wirth Engelund.

Hos Piffany lægger opkøbet sig i forlængelse af et par år med heftig fremgang. Virksomheden, der blev grundlagt i 2003, kom ud af 2021 med et resultat på 24,4 mio. kr. før skat svarende til lige knapt en syvdobling af 2019-resultatet. Designvirksomheden, der ifølge CVR beskæftiger 20 ansatte i det danske selskab, har omkring 60 salgsagenter i Europa og mere end 6.500 forhandlere spredt ud over Asien, Australien, Afrika og USA.

ByWirth kom ud af 2021 med et overskud på 419.974 kr. før skat. Parterne har ikke oplyst prisen for handlen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094