23948sdkhjf

Pas på internationale designplagiater

Danske og udenlandske fagmesser oplever flere og flere designplagiater, der besøger messerne for blot at tage billeder af produkterne på standene. Billederne bliver hurtigt sendt til hjemlandet, hvor billedet sikrer dem designbeskyttelse.
Fagmesser plages af designplagiater, der ser flotte og innovative produkter, som de stjæler lige for næsen af den oprindelige designer, ved hjælp af et enkelt billede. Det er særligt kinesiske plagiater, der skaber problemer.

Det oplyser ErhvervsBladet i dag.

- Kinesere kommer og tager fotos på messerne, og søger derpå designbeskyttelse hos deres egne myndigheder med billedet i hånden, fortæller patentagent Thomas Sundien, Zacco Patentbureau, til avisen.

Kineserne kan allerede ti dage efter den erhvervede designbeskyttelse etablere en produktion og få varer ud på markedet.

Designplagiaterne foretrækker blandt andre at komme på møbelmesser med deres kameraer. Og det er ikke kun dyre klassiske designmøbler, kameraets linse indfanger, det er også mindre, nye møbler, der vækker interesse hos plagiaterne.

På grund af de stigende problemer med designplagiering råder patentbureauet Plougmann&Vingtoft designere at sikre sig designretten på deres varer, inden de vises frem på messer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094