23948sdkhjf

Frisk luft med lukkede vinduer

Luk vinduerne - og luft ud. Det lyder som en selvmodsigelse, men Rationel Vinduer har udviklet en ventilationsløsning, der fungerer med lukkede vinduer og er helt usynlig udefra.
Med Rationels nye vindueløsning kan du lufte ud, mens vinduet er lukket. Løsningen kombinerer et godt indeklima med en optimal sikkerhed mod indbrud - og beboerne får en kærkommen frihed til trygt at forlade hjemmet mens, der bliver luftet ud.

Løsningen består i al sin enkelhed af en friskluftsventil, der fræses ind i vindueskarmen og ”henter” den friske luft fra mellemrummet mellem karmen og vinduesrammen. Friskluftsventilen er derfor usynlig udefra og skæmmer ikke vinduets udseende og design. Indefra er den til gengæld både lettilgængelig og let at betjene.

Friskluftsventilerne er usynlige udefra og skæmmer derfor ikke facadeindtrykket.
I den mest åbne position giver den frisk luft og ventilation i et sådant omfang, at der kun behøves to ventiler i et rum på 25 kvadratmeter for at leve op til minimumskravet til naturlig ventilation i det nye bygningsreglement.

Udluftningen med lukkede vinduer giver også øget sikkerhed mod indbrud og en bedre forsikringsmæssig stilling i tilfælde af indbrud. Lukkede vinduer tiltrækker nemlig ikke indbrudstyve i samme omfang som vinduer, der står på klem eller i hak. Og skulle uheldet være ude - og indbruddet er sket - så dækker forsikringen kun, hvis der er ”synlige tegn” på indbrud. Det vil der altid være på et vindue, der er helt lukket indefra.

Friskluftsventilerne kan købes som ekstraudstyr i nye vinduer, og den vejledende udsalgspris er 166 kroner per ventil monteret fra fabrik.

Kilde: Rationel Vinduer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.378