23948sdkhjf

Sjældent Wegner-sæt sikrer næsthøjeste hammerslag nogensinde

Et sjældent sæt af Wegners Savbukkestole sikrede torsdagens højeste hammerslag hos Bruun Rasmussen.

De to stole er en del af møbelsnedkerens serie af ”Bukkestole”, som han indledte formgivningen af i 1950’erne. I 1959 tegnede han disse egetræstole, der ikke tidligere har været set på auktionsmarkedet og adskiller sig fra de andre varianter af Bukkestolen ved det kraftfulde grafiske udtryk, de tilspidsede kileben og fraværet af sprosser mellem disse. Stolen blev præsenteret på Snedkerlaugets Udstilling i tilblivelsesåret og har været ejet af arkitekt og Kgl. Bygningsinspektør Svenn Eske Kristensen.

– ”Bare en god stol” var Wegners mål, men han var aldrig selv helt tilfreds. Dog må man sige, at denne bukkestol virkelig er en god stol, fordi den er så klar og minimal i sin konstruktion. Samtidig er den smuk at se på, behagelig at sidde i og utroligt fint håndværk – med andre ord: En god stol. Så det er fuldt fortjent, at der har været rift om disse to sjældenheder, fortæller Peter Kjelgaard, leder af designafdelingen hos Bruun Rasmussen.

På torsdagens auktion blev stolesættet solgt samlet til et hammerslag på 500.000 kr.

Stolene sikrer dermed det næsthøjeste hammerslag på Wegners møbler, som nogensinde er opnået hos Bruun Rasmussen. Andenpladsen deles dog med hans store unikakonferencebord, som auktionshuset solgte tilbage i 2015 for samme hammerslag, mens førstepladsen blev indtaget i foråret af et af hans sjældne ”Krokodilleskabe”, der blev solgt for 700.000 kr.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081