23948sdkhjf

Fortsat stigende eksport af varer

Dansk eksport er stadig stigende. Det er primært industriprodukter, herunder maskiner og instrumenter, der bidrager til stigningen
Eksporten steg 1,5 % fra juni til juli, mens importen faldt 1,0 %. Overskuddet blev 4,9 mia. kr., hvilket er en stigning på 1,1 mia. kr. i forhold til juni.

Fremgangen i eksporten skyldes især animalske landbrugsprodukter, mens det hovedsageligt er en nedgang i importen af brændselsstoffer, som er årsag til faldet i importen.

I de seneste tre måneder er importen steget 5,5 %, og eksporten 4,7 % i forhold til de foregående tre måneder. Importen fra ikke-EU-lande er faldet 4,1 %, men stigningen på 9,2 % i importen fra EU mere end opvejer dette fald. Stigningen i eksporten skyldes især eksporten til lande uden for EU (10,8 %).

Stigningen i importen gælder næsten alle varegrupper,særligt varer til forbrug og til anvendelse i øvrige byerhverv. Fremgangen i eksporten vedrører også stort set alle varegrupper, hvor det primært er industriprodukter, herunder maskiner og instrumenter, som bidrager til stigningen.

Kilde: Danmarks Statistik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078