23948sdkhjf

Flügger skal sætte farver på Skandinaviens højeste skyskraber

På Lindholmen i Göteborg bliver Karlatornet netop nu opført. Når tårnet står færdig i 2023, bliver det Skandinaviens højeste på 245 meter, og malingkoncernen Flügger skal ikke alene levere maling og spartelmasse til de mange meter tårn med også fungere som ekspertrådgiver unde hele byggeprocessen.

Karlatornet bliver 73 etager højt med 611 lejligheder, et 8.000 kvadratmeter stort hotel, massevis af kontorer og en sky bar på 69. etage. Fra projektets start i 2021 og indtil færdiggørelsen ved udgangen af 2023 er Flügger leverandør af de mange liter maling og spartel, som et byggeri i denne størrelsesorden kræver.

– Kravene til byggeriets leverandører er høje og tidsplanen er stram. Derfor skal produkterne leve op til strenge standarder for kvalitet og miljø. Og vi er meget glade og stolte over at være en del af projektet, siger Johannes Karlsson, Country Manager for Flügger Sverige.

Stram tidsplan og minimal downtime

Et stort anlagt byggeri af den størrelsesorden, der bliver opført på få år, kræver en stram tidsplan med mindst mulig downtime. Det betyder, at alle involverede parter skal kunne levere produkter med stor præcision, hvilket ifølge malingkoncernen selv også var grunden til, at Flügger vandt udbuddet til byggeriet – kombineret med gode produkter og rådgivning.

– Når man er en del af et stort projekt, er der altid høje forventninger til levering og rådgivning. På Karlatornet er tidsplanen også meget stram, så for os som leverandør er det afgørende, at der ingen leveringsforsinkelser er på produkterne, og at disse er effektive, når malerne skal udføre deres arbejde, uddyber Johannes Karlsson.

Flügger leverer spartelmasse, grunder og vægmaling til projektet. Fællesnævneren for alle de leverede produkter er, at de er nøje udvalgt til byggeriets karakter, som kræver høj anvendelighed og god finish.

En af grundene til at Flügger vandt udbuddet, er, at spartlen er enkel at benytte og hurtigtørrende, så malerne hurtigt kan komme videre. Samtidig er malingen udvalgt så den specifikt passer til de arbejdsmønstre, malerne har på byggeriet af Karlatornet, så der ikke kommer forsinkelser i byggeriet.

– Ved et stort byggeri med specifikke brugs- og kvalitetskrav er materialerne essentielle. I dag skal spartel kunne klare de forhold, som et tidseffektivt byggeri kræver. Det indebærer for eksempel, at vores spartel har en høj tolerance over for skiftende temperaturer og fugtigheder, samtidig med den giver et utroligt jævn lag spartel, så man med Special Grund kan male direkte på væggen efterfølgende, siger Johannes Karlsson.

Karlatårnet er et af de første store projekter i den nye bydel Karlastaden, der skal bestå af kvarterer med huse, kontorer, butikker og restauranter. Bydelen skal efter planen forsynes med bæredygtig energi via en energihub.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Med hjælp fra en Teleskopkran rejser 27-årig tømrermester træelementhuse i lange baner
Nordic Wood Industries styrker bestyrelsen med erfaren profil
Indretningskoncern rekrutterer tungt branchenavn
Træfolk: Pluk nemme CO2-gevinster med mere træ i byggeriet
Bygma Frederiksværk sætter gammel kending i direktørstolen
Fra kontingent i en cigarkasse til 67.000 tilskuere og et velkendt brand: Organisationer hylder Skills
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.094