23948sdkhjf

Viden om træ til bindingsværk

Teknologisk Institut udgiver regelmæssigt videnbladene ”Viden om træ” med lettilgængelig information omkring anvendelse af træ. Seneste skud på stammen er ”Viden om træ 0602 – Træ til Bindingværk”.
Bindingsværk er et konstruktionsprincip, der har været anvendt i flere hundrede år. Bindingsværk har vist sig tilpasningsdygtigt til tidernes skiftende behov. I dag udfylder bindingsværkshusene en vigtig rolle i at bevare og videreføre den bygningstekniske kulturarv.

I Viden om Træ 0602 forklares der, hvorledes man sikrer bestemte konstruktioner lang holdbarhed. Hovedreglen er at forhindre træværk i at blive udsat for vand og fugt.

Herudover giver Viden om Træ 0602 gode råd om, hvilke træsorter og dimensioner, der skal anvendes for at sikre holdbarheden, og hvordan træet orienteres for at få mest ud af dets naturlige holdbarhed.

Bladet giver bl.a. omfattende og velbeskrevne råd om overfladebehandling til træet i bindingsværket, hvordan man forholder sig til revner i træværket, og hvordan man styrker og bevare de mange forskellige træsamlinger i et bindingsværkshus.

Viden om Træ kan rekvireres på hjemmesiden http://videnomtrae.teknologisk.dk/

Kilde. Træ Er Miljø.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094