23948sdkhjf

Private skovejere fra hele verden mødes i Helsinki

Private skovejere vil tages alvorligt som dynamiske bidragsydere til den verdensomspændende skovbrugssektor – dette var en af de udtalelser der blev hørt på åbningsdagen af International Forrest Owners Congress i Helsinki i går.
Mere end 100 private skovejere repræsenteret fra 25 lande samledes i går i Helsinki til International Forrest Owners Congress for at finde og definere en fælles politik for transnational samarbejde.

Det er den femte gang International Forrest Owners’ Congress finder sted. Kongressen løber fra d. 7. -9. september og har emner, der spænder bredt fra udfordrende emner over til muligheder for familie skovdrift og dets overlevelsesevne.

- Globalt samarbejde mellem skovejere karakteriseres som udvikling af bæredygtigt skovbrug. Samarbejdet giver os en god måde at finde måder, hvorpå vi kan reagere på de stigende forventninger fra samfundet, sagde Michael Hornborg, Præsident i MTK, under sin velkomsttale til gæsterne på vegne af de finske skovejere.

På den første dag blev familie skovejernes- og træproducenternes rolle i dag diskuteret. Diskussionen inkluderede hvordan skovejere fra forskellige lande har fundet nye måder at genere indkomst på fra skovarbejdet, og hvordan de har tacklet udfordringerne som samfundet stiller bl.a. til beskyttelse af skov biodiversitet.

Kongressen er organiseret af IFFA og Central Union of Agricultural Producers and Forrest Owners (MTK), som har sørget for de praktiske arrangementer i Finland.

Kilde: Nordic Family Forestry.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062