23948sdkhjf

Silo med 55.000 tons træpiller i brand

I øjeblikket kæmper Østjyllands Brandvæsen med at bekæmpe den brand, der i løbet af torsdagen opstod i en silo med 55.000 tons træpiller ved det Ørsted-ejede Studstrupværket ved Kaløvig på Djursland. 

Årsagen til branden er så simpel oplyser Ørsted i en mail til Wood Supplys søstermedie Energy Supply.

- I forbindelse med, at vi skulle i gang med at bruge træpiller på Studstrupværket igen som opstart på varmesæsonen, er der opstået en varmeudvikling i nogle af træpillerne i forbindelse med, at der kommer ilt ind i siloen, fremgår det af mailen. 

For fuld hammer

Ørsted arbejder altså lige nu for at sikre sig at branden ikke spreder sig og selvfølgelig på at redde så mange træpiller som muligt. 

- For at sikre, at varmeudviklingen ikke spreder sig til resten af siloen, har vi igangsat en nødtømning for at få de træpiller ud, som ulmer og afgiver røg. Vi kan endnu ikke sige noget om, hvor stor en andel af træpillerne, vi bliver nødt til at køre ud af siloen, og derfor kan vi heller ikke sige noget om, hvor lang tid det kommer til at tage. Men vi arbejder på højtryk på at få de ulmende træpiller ud, skriver Ørsted i mailen. 

Operationschef Thomas Jørgensen fra Østjyllands Brandvæsen har tidligere fortalt til TV2 Østjylland, at det vil kunne tage flere dage at slukke branden.

10 dages fuld drift

For Ørsted, der stod lige for at skulle i gang med fyringssæsonen 2022/2023 og dermed også fyringen med træpiller får det konsekvenser, at træpillerne nu brændes af andre steder end i kedlen. Dog er det ikke uoverstigelige konsekvenser. 

- I det tilfælde, at alle 55.000 tons træpiller i siloen bliver beskadiget, så svarer det til ti dages fuld drift på Studstrupværket. Det er inden for vores buffer i forhold til brændselsforsyning, så det kommer ikke til at påvirke driften på værket, oplyser Ørsted. 

Ørsted oplyser endvidere at det ikke får betydning for forsyningssikkerheden til tusindvis af husstande, der får leveret varmen fra værket. 

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079