23948sdkhjf

Belodan Limtræ øger kapaciteten med robotter

Belodan Limtræ i Ikast har investeret i en portalrobot, der stabler træemner hurtigt og præcist efter dobbelttapperlinien. Virksomheden er så tilfredse med den nye robot, der har øget kapaciteten markant siden indførelsen, at de investerer i endnu en portalrobot til en anden maskineline.
Belodan Limtræ, der er en virksomhed med mange års erfaring i produktion og salg af limtræ, har i samarbejde med Obel-P Automation investeret i en automatiseret stablefunktion af træplader, der er bygget sammen med dobbelttapperlinien, og som stabler produktionen effektivt.

- Vi havde i forvejen en anden type stabler, som klarede en del af emnerne, men den var upræcis og ikke særlig fleksibel, så en stor del af produktionen måtte stables manuelt. Men i dag, med den nye portalrobot, kan vi klare 99 % af de emnetyper, vi producerer på linien, uanset om det er små skuffefronter eller, det er skabssider på over 2 meter i længden, fortæller Jørgen Ebbesen, adm. direktør i Belodan Limtræ.

At det kan lade sig gøre at stable emner, som eksempelvis korte skuffefronter, skyldes at lagopsamlingen på portalrobotten er meget fleksibel og hurtig at indstille via computerskærmen. Emnerne bliver flyttet fra lagopsamlingen over på pallen med 2 vakuumpuder som ligeledes kan klare emner i meget varierende størrelse.

- Vores krav til anlægget var, for at matche dobbelttapperlinien, en takttid på seks sekunder, og vi har endnu ikke måttet reducere hastigheden på grund af robotten. Tværtimod har vi øget kapaciteten samlet set med 25-30 %, hvilket er meget tilfredsstillende, konstaterer Jørgen Ebbesen.

Obel-P Automation er i øjeblikket i gang med at projektere endnu en portalrobot til Belodan, som skal bygges sammen med en anden maskinelinie. Det forventes at stå færdigt om en måneds tid.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079