23948sdkhjf

Danskerne bekymrer sig ikke

Danskerne er de EU-borgere, der bekymrer sig mindst for økonomi og jobsituationen i hele Europa. Danmark har i øjeblikket høj beskæftigelse og et veludbygget socialt system, der gør indbyggerne trygge, lyder forklaringen.
Danskerne bekymrer sig hverken om økonomi eller deres jobsituation, det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet AC Nielsen.

Det skriver Berlingske Business i dag.

Undersøgelsen, der er foretaget i juni måned, kaldes Major Concerns og er en sammenligning med andre EU-lande. Den konkluderer, at danskerne er de EU-borgere, der bekymrer sig mindst over økonomien og jobsituationen det næste halve år fremover.

- Danmark har den gyldne kombination af fleksibilitet og tryghed, hvor det er let at skifte job, samtidig med, at der er et veludbygget socialt system, siger Jan Kjæraa, cheføkonom i LO, til avisen som en forklaring på danskernes bekymringsløse tilstand.

Danmark har den laveste ledighed i 30 år, og det er nu, at det højeste antal danskere er i arbejde. Dette sikrer, at danskerne ikke lider nød eller bekymrer sig om fremtiden, for de har penge nok og kan sagtens skifte job, hvis de ønsker, informerer avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078