23948sdkhjf

Byggetilladelse på plads til 28.000 kvm træbyggeri

Med deltagelse af indenrigs- og boligminister, Kaare Dybvad Bek, tog AP Ejendomme og totalentreprenøren Pihl Konsortiet i foråret første spadestik til et 28.000 kvm stort prestigeprojekt i massivt træ i de bærende konstruktioner på Marmormolen i Københavns Nordhavn.

Nu har AP Ejendomme fået den endelig byggetilladelse fra Københavns Kommune. Dermed kan selskabet for alvor sætte gang i opførelsen af den 36 meter høje bygning, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

– Det har været en meget smidig proces med Københavns Kommune at få den endelige byggetilladelse til vores erhvervsejendom på Marmormolen. Det viser, at der på forhånd er blevet udført et rigtigt godt stykke arbejde fra forvaltningen om byggeteknikken med træ og lokalplanen, der er for området, der har været med til at sikre, at alle detaljerne hurtigt og enkelt er blevet tilpasset den endelig byggetilladelse, udtaler adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, i meddelelsen.

Han fremhæver samtidig, at Rambøll og Henning Larsen har været en stor hjælp i arbejdet med byggetilladelsen.

Udgravning til to kælderetager

Siden der blev taget spadestik til ejendommen, har totalentreprenøren på projektet, Pihlkonsortiet, foretaget udgravninger på grunden, hvor Marmormolen bliver opført.

Ud over det indledende arbejde med at udgrave til Marmormolens to kælderetager har Pihlkonsortiet også brugt ventetiden på at forberede sig på opførslen af Marmormolens råhus af træ. 

Med byggetilladelsen i hænderne ser Pihlkonsortiet nu for alvor frem at gå i gang med byggeriet af den markante ejendom.

- Det er et imponerende byggeri, som AP Ejendomme opfører på Marmormolen, som med sine konstruktioner stiller en række særlige krav, siger Halldór Ragnarsson, adm. direktør i Pihlkonsortiet.

AP Ejendomme forventer, at den 36 meter høje bygning er klar til indvielse i løbet af 2025.

Marmormolen

  • Højde: 36 meter
  • Kvadratmeter: 28.000
  • Etager: Otte
  • Træet kommer fra Europa og bliver lavet i enten Tyskland eller lande i Skandinavien + Finland
  • Bygningen forventes at stå klar i 2025
  • CO2-udledningen forventes at blive reduceret med cirka 6.660 ton ved at udskifte beton i råhuset med massivtræ
  • Byggeriet vil som minimum kunne opnå en DGNB-platincertificering og en well-certificering

AP Ejendomme

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109