23948sdkhjf

Trælasthandlere går til filmen

En ny internetportal – www.byggemarkedscase.dk – som Trælasthandlerunionen TUN står bag skal give undervisere og elever på landets handelsskoler et frisk pust i undervisningen. Målet er at skabe mere opmærksomhed på uddannelsesmuligheder i træbranchen.
Træbranchen får mange af sine medarbejdere fra handelsskolerne, og det har ansporet TUN til at gå ind i arbejdet. Arbejdet har blandt andet har involveret et forlag, et filmselskab, professionelle skuespillere, web-designere og en håndfuld handelsskolelærere.

- Via vores samarbejde med handelsskolerne hører vi ofte både elever og lærere efterlyse mere spændende og vedkommende undervisningsmateriale, siger Palle Thomsen, adm. direktør i TUN.

- Det har vi besluttet at gøre noget ved og skabe et gennemarbejdet værktøj til lærerne. Naturligt nok tager materialet afsæt i den branche, som vi selv kender og holder af, tilføjer Palle Thomsen.

Internetportalen tager udgangspunkt i virkeligheden, hvor omdrejningspunktet er en lille film om ”Familien Skovby”, som har arvet et gammelt sommerhus og derfor går i byggecentret for at få materialer og rådgivning til istandsættelsen.

Det særlige ved filmen er, at den består af en halv snes situationer eller cases, som hver især er rettet mod bestemte handelsskolefag - eksempelvis dansk, erhvervsret eller salg & service. Til hver case er der i samarbejde med Aarhus Købmandsskole udarbejdet komplette opgavesæt og undervisningsforslag, som lærerne kan downloade.

- For lærerne er det en kærkommen lejlighed til at få virkelighedsnære situationer ind i klasselokalet som supplement til bøgerne. Og for eleverne er brugen af små film og internet et frisk pust og noget, de i høj grad kan forholde sig til, påpeger Palle Thomsen.

Læs meget mere om initiativet på http://www.trae.dk

Kilde: Træ Er Miljø.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11