23948sdkhjf

Øget lyst til iværksætteri

Lysten til iværksætteri er stor i Danmark. Antallet af nye virksomheder er fordoblet siden 2003.
Danskerne har øget lysten til at starte for sig selv. Siden 2003 er årets tilgang af nye virksomheder fordoblet. Det skriver Berlingske Business i dag.

Sidste år blev der registreret over 61.000 selskaber. I 2003 var det 31.500. Og i år er der foreløbig registreret lige over 46.000 nye selskaber i Danmark, oplyser avisen.

Årsagen til den eksplosive fremgang kan forklares med, at der for øjeblikket er et rigtig godt erhvervsklima i Danmark. Det skaber en lyst til at starte for sig selv, mener Ryan Gydesen, kontorchef i Center for kundekontakt under Erhvervs- og selskabsstyrelsen, ifølge avisen

En del af forklaringen kan også findes i kapitalfondenes opkøbsbølge, der har skyllet ind over Danmark de sidste par år. I hvert fald hvis man ser i forhold til væksten i antallet af anpartsselskaber.

Kapitalfonde opretter typisk op til flere anpartsselskaber, inden de overtager virksomheder. Anpartsselskabet bliver dermed ejer af det nye selskab og de aktiver, der findes i det.

Omvendt opretter virksomhedssælgere også i mange tilfælde anpartsselskaber eller aktieselskaber inden et salg. Det giver nemlig skattefordele, hvis selskabet frasælger et underliggende selskab efter mindst tre års ejerskab.

Møbelkæden Biva, der er ejet af stifter Henry Johansen via holdingselskabet Biva Møbler Holding, er netop et eksempel herpå. Selskabet blev oprettet i 1997 som led i et generationsskifte til datteren Millie Korsdal Rafn, som i forbindelse med salget af Biva nu træder helt ud af møbelkæden.

- I forberedelsen til et generationsskifte flytter man så nogle af værdierne væk fra selve driftsselskabet for at gøre det selskab billigere at overtage, siger Henry Johansen til Berlingske Business.

Møbelkæden blev i juli solgt for et trecifret millionbeløb til de to fonde Odin Capital Partners og Dania Capital.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078