23948sdkhjf

Længere arbejdstid i fokus

Om kort tid begynder forhandlingerne til de nye overenskomster. Flere peger på, at længere arbejdstid og stigende fleksibilitet bliver omdrejningspunktet for forhandlingerne.
Danmark rammes af manglen på arbejdskraft i en sådan grad at vi taber velstand. Med dette in mente lyder det fra flere fronter, at øget arbejdstid bliver omdrejningspunktet, når forhandlingerne til de nye overenskomster påbegyndes om kort tid.

Fra Dansk Industri lyder det, at virksomhederne efterlyser mere fleksibilitet hos sine medarbejdere, ligesom der er et behov for at øge arbejdsstyrken.

Dette tolker 3F som en længere arbejdstid for medarbejderne.

- Når arbejdsgiverne siger ”øget fleksibilitet”, så mener de højere arbejdstid. Men det er vores 140.000 medlemmer ikke umiddelbart interesseret i. Tværtimod, siger formand for Industrigruppen hos 3F, Børge Frederiksen til Berlingske Business.

Den danske 37 timers arbejdsuge er da også blandt de laveste af dem Danmark normalt sammenligner sig med, og ifølge en ny konjunkturanalyse fra Dansk Industri er den med til at begrænse produktionen i Danmark.

- Højere arbejdstid vil være et helt naturligt krav fra arbejdsgiverne i den nuværende situation, hvor virksomhederne har akut mangel på folk, udtaler professor i arbejdsmarkedsforhold ved Københavns Universitet, Jørgen Steen Madsen, til Berlingske Business.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063