23948sdkhjf

Danskerne knokler løs

Antallet af danskernes arbejdstimer er øget væsentligt inden for de seneste år. Det viser nye tal fra Dansk Statistik.
Danskerne knokler for at følge opsvinget i den danske økonomi. En ny opgørelse fra Dansk Statistik viser, at antallet af arbejdstimer er steget med hele 6 pct. Det skriver ErhvervsBladet i dag.

Det netop offentliggjorte arbejdsregnskab skal sammenholdes med en beskæftigelsesvækst på en noget mere beskeden sats på 1,8 pct. i samme periode.

Ifølge chefanalytiker Steen Bocian, Danske Bank, viser tallene, at vendingen i dansk økonomi har haft en endnu større effekt på arbejdsmarkedet end de rene beskæftigelsestal viser. Det siger han til avisen, og fortsætter:

- Den øgede arbejdstid er med til at mindske de kortsigtede mangelproblemer på det danske arbejdsmarked – da hver medarbejder bidrager mere til produktionen.

Han siger videre til ErhvervsBladet:

- Denne effekt illustreres også, når man kigger på, hvor arbejdstiden er steget mest, nemlig inden for byggeri, handel og den finansielle sektor. Netop de tre brancher melder i stigende grad om mangel på arbejdskraft. Flere arbejdede timer pr. beskæftiget er således en del af løsningen på denne mangel.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063