23948sdkhjf

Virksomheder låner medarbejdere ud

Tre fynske virksomheder låner medarbejdere hos hinanden, når der er allermest travlt. Det er en succes, som også andre kan tage ved lære af.
Virksomheder bliver nødt til at tænke kreativt, når manglen på medarbejdere er en realitet. Tre fynske virksomheder har i fællesskab kommet frem til den løsning, at de låner medarbejdere hos hinanden, når ordrebogen bliver for tyk. Det skriver Fyens Stiftstidende ifølge Ritzau.

Det er virksomhederne Roll-O-Matic, Sanovo Engineering og Jorgensen Engineering, der er gået sammen om den usædvanlige løsning.

- Netværket går ud på, at vi tre montagevirksomheder låner medarbejdere af hinanden. På den måde kan vi beholde en stab af faste medarbejdere, og vi kan hjælpe kollegavirksomheder, fortæller Jens Lund, fabrikschef hos Sanovo Engineering.

Alle tre virksomheder har ofte store udsving i ordrerne og det er dermed meget svingende, hvor travlt der er. Derfor kan det i perioder være svært at få fat i kvalificeret arbejdskraft nok til at holde produktionen kørende, skriver Fyens Stiftstidende.

De kreative virksomheder fra Fyn får opbakning i Dansk Industri, men løsningen er ikke holdbar, mener Anne Mette Skaksen, arbejdsmarkedspolitisk chef i Dansk Industri.

- Manglen på arbejdskraft vil vokse. Så fremover vil virksomhederne nok være mere opmærksomme på at bruge deres egne medarbejdere så effektivt som muligt og ikke dele dem med andre. Men for nogle kan det være en løsning, siger Anne Mette Skaksen til avisen.

I dag har de tre virksomheder inddraget et vikarbureau i deres netværk. De har måttet indse, at der er for travlt til at låne medarbejdere ud og vikarbureauet hjælper nu med at finde kvalificeret arbejdskraft, når det pludselig brænder på.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078