23948sdkhjf

Illegal arbejdskraft vokser

Flere fynske fagforeninger oplever i højere grad end tidligere, at der ikke er kontrol med østeuropærers arbejds- og opholdstilladelse i Danmark. Det resulterer i, at flere østeuropæere bliver i landet på ulovlig vis.
Fagforeninger på Fyn, heriblandt Træ, Industri og Byg, oplever efterhånden flere og flere sager med østeuropæere, der fortsætter på det danske arbejdsmarked efter deres arbejds- og opholdstilladelse er udløbet.

Det skriver DR/Erhverv i dag.

Træ, Industri og Byg beretter om, at østeuropæere stikker af fra byggepladserne og dernæst går under jorden, når fagforeningen holder aktion på pladserne.

- Når man har været her i tre måneder, har man typisk fået etableret et netværk i Danmark, og hvis man ikke ønsker at rejse hjem, er det nemt at få sig et arbejde gennem netværket og dermed blive boende ulovligt i Danmark, fortæller formanden for Træ, Industri og Byg i Odense, Karsten Hønge til avisen.

Fagforeningerne på Fyn ser gerne, at der bliver holdt bedre kontrol med de østeuropæiske arbejdere i landet fremover, så antallet af illegal arbejdskraft ikke vokser yderligere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08