23948sdkhjf

Støjreducerende ruder fra Rationel Vinduer

Rationel Vinduer tilbyder vinduer, der reducerer støjen med 3 dB i forhold til normalt og kun er omkring 150 kroner dyrere.
700.000 danskere er ifølge Vejdirektoratet plaget af trafikstøj, og problemet ventes at stige i de kommende år som en direkte følge af den voksende trafikmængde.

Men nu kan Rationel Vinduer afsløre, at den enkelte husejer for en meget beskeden ekstraudgift kan halvere støjgenerne og således skabe en både behageligere og sundere tilværelse for alle inde i boligen.

Ifølge Rationel Vinduer er der nemlig kun en prisdifference på omkring 150 kroner mellem et nyt vindue med lavenergirude og så et tilsvarende vindue med en kombineret lyd- og energirude.

Derfor vil det for mange husejere være en rigtig god idé at foretage denne lille ekstrainvestering, når de alligevel skal ud at købe nye vinduer til huset.

De to typer af ruder har samme høje isoleringsværdi, men den kombinerede lyd- og energirude reducerer støjen med yderligere 3 dB, hvilket af beboerne vil opleves som en halvering af støjen.

Forklaringen på den beskedne prisforskel er, at støjdæmpningen ikke kræver avancerede tekniske løsninger men blot, at der er en væsentlig forskel på tykkelserne af de to lag glas i ruden.

Denne forskel bevirker, at lydbølgerne bliver brudt mere effektivt, og på den kombinerede lyd- og energirude er det yderste lag glas 6 mm tykt og det inderste 4 mm. På den ”normale” lavenergirude er begge lag 4 mm.

Rationel Vinduer oplyser, at det også er muligt at reducere støjen endnu mere effektivt, men at det kræver dyrere og mere sofistikerede løsninger. I disse tilfælde vil være en god idé først at søge professionel rådgivning, og det kan først og fremmest ske hos den lokale tømmerhandel, hvor vindu-erne bestilles og købes.

Rationel Vinduer ligger i Sdr. Felding og er en af Danmarks største produ-center af yderdøre og facadevinduer i træ og træ/aluminium.

Kilde: Rationel Vinduer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094