23948sdkhjf

Dårligere end ventet for Holmen

Den svenske skovindustrikoncern Holmen forøgede fortjenesten efter skat med 42 % til 984 mio. sek. i forhold til samme periode sidste år. Alligevel er det dårligere end ventet.
Holmens aktiekurs er faldet med 5 % efter, at koncernens halvårsrapport blev publiceret for nylig. Aktiemarkedet vendte tommelfingeren nedad for Holmens resultat.

Det oplyser Svenske Skogsland.

Det har taget analytikerne på sengen, at omkostningerne i Holmens største forretningsområde, Holmen Paper (trykpapir), har øget mere end ventet.

Rigtignok blev driftsresultatet i Holmen Paper 414 mio. sek., hvilket er en pæn stigning på 173 mio. sek. mere i forhold til samme periode sidste år.

Halvårets driftsresultat for Holmen Paper er afstedkommet af højere priser og øgede leverancer, men resultatet påvirkes samtidig negativt af stigende energiomkostninger og omkostninger til vedligeholdelse.

Disse omkostninger førte til at driftsresultatet i andet kvartal blev dårligere end første kvartal for Holmen Paper og kun en lille smule bedre i forhold til samme periode i 2005, oplyser avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064