23948sdkhjf

Efter flere år med problemer: Midtjysk køkkenforhandler konkurs

Én ulykke kommer sjældent alene, og det må Aubo Køkken og Bad i Viborg nu tage konsekvensen af. Sidste måned blev virksomheden begæret konkurs.

Køkkenforhandleren har i flere år kæmpet med røde tal, og selv om ledelsen i forbindelse med årsregnskabet for 2021 vurderede, at selskabet havde "tilstrækkelige kreditfaciliteter til at gennemføre den forventede aktivitet i 2022", har man nu alligevel måttet dreje nøglen om.

Det var ellers et regnskab med markant bedre tal end i 2020, der blev præsenteret sidst på foråret. Bruttofortjenesten blev tredoblet til over 1 mio. kr., og driftsresultatet gik fra -1 mio. kr. til et mere beskedent underskud på 126.000 kr. 

Midtjysk køkkenmekka

Men den årelange udhuling af egenkapitalen blev dødsstødet for den viborgensiske køkkenforhandler. Og der var ikke udsigt til forbedring. Til Viborg Stifts Folkeblad siger den nu tidligere direktør og ejer, Peter Jensen:

- Det ville betyde, at vi ikke kunne indfri vores forpligtigelser. Vi har holdt nøje øje med udviklingen det sidste halve år, så det er ikke sket pludseligt. Vi trækker stikket nu, for der er ikke udsigt til, at det bliver bedre, siger han til mediet.

Peter Jensen overtog den skrantende forretning i slutningen af 2019, og kort tid efter ramte corona for fuld udblæsning. Efter to år med covid-19-relaterede bump på vejen er det nu en russisk invasion og forsyningsproblemer, der spænder ben for den videre drift. 

Desuden er der i forvejen syv køkkenforhandlere i Viborg, så konkurrencen har været hård, fortæller Peter Jensen til Viborg Stifts Folkeblad. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093