23948sdkhjf

Møbeldesigner kendt fra TV får igen designpris for virusdræbende bænk

UV BENCH har vundet intet mindre end to priser ved dette års DNA Paris Design Awards 2022

Udlandet har også fået øjnene op for den virusdræbende designbænk, som er resultatet af samarbejdet mellem møbeldesigner Kasper Salto, også kendt fra DR-programmet ”Danmarks næste klassiker”, og ingeniørvirksomheden UVCbyEFSEN.

UV BENCH, som bænken hedder, har nemlig vundet intet mindre end to priser ved dette års DNA Paris Design Awards 2022.

Paris Design Awards hædrer hvert år de bedste designs fra hele verden inden for arkitektur, interiørdesign, landskabsdesign, grafisk design og produktdesign.

UV BENCH er blevet hyldet inden for kategorierne ”Responsible Design” og ”Design for people”. Og det er ikke først gang, at designmøblet vinder en design pris. Sidste år blev den tildelt hele to priser ved danske Design Award show.

- At modtage to priser fra en jury bestående af nogle af Europas mest toneangivende designeksperter er en skøn anerkendelse af vores arbejde. Og så er det jo fedt at udlandet nu også har fået øje på vores måde at nytænke den danske designtradition. Vores mål om at skabe nye produkter og unikke løsninger, der kombinerer det æstetiske med funktionelle desinfektionsløsninger, er et koncept vi kalder ”Designology”. Der er igen tvivl om at vi med UV BENCH har skabt noget unikt, der tapper ind i en trend af velfærdsteknologi løsninger, der i høj grad skal tage højde for fremtidige smitteudfordringer, siger møbeldesigner Kasper Salto.

Indbygget UV-lys

Det var også under Coronapandemien at Salto og UVCbyEFSEN fik ideen til at dække et nyt behov. De tegnede og udviklede et møbel, der kombinerer æstetisk design med funktionalitet på en anderledes og spændende måde.

Resultatet blev UV BENCH, der er en bænk med indbygget UV-lys, som desinficerer alle genstande på en sikker, hurtig og bæredygtig måde. Og på den måde nedbringer smitten. UV BENCH er skabt med omtanke på fremtidens øgede behov indenfor hygiejne, en trend der også giver genlyd i andre brancher og som kan være med til at danne rammerne for en ny hverdag post-Corona.

”Vi er naturligvis meget begejstrede over at vores funktionelle og innovative designsamarbejde nu også får positive anerkendelse uden for Danmarks grænser. Det vidner også om at vi post-Corona har fået en ny verdenssituation, hvor prioriteringen af hygiejne udenfor sundhedssektoren er blevet en del af folks bevidsthed. Produkter som UV BENCH kan være med til at skabe trygge rammer når vi i fremtiden stadigvæk skal forholde os til øget hygiejne og rengøring – og så er det jo rart at have noget pænt at se på, siger Thomas Efsen fra UVCbyEFSEN i Holte.

Bænken blev lanceret tilbage i september 2020 og er solgt til en lang række kommuner, institutioner, virksomheder, hoteller og museer mm. Samarbejdet mellem møbeldesigneren og ingeniørvirksomheden fortsætter med nye produktlanceringer til efteråret.

Visionen for fremtiden er at etablere et nordisk designhus inden for UV-desinfektion.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125