23948sdkhjf

Donation næsten fordobler antal statslige sheltere

A.P. Møller Fonden donerer 16 millioner kroner til 300 nye sheltere i statslige naturområder over hele landet

Det er blevet mere populært end nogensinde at opholde sig eller overnatte sig i naturen.

Det har lagt pres på de overnatningsmuligheder, der er rundt om i landet. Men fremover bliver det endnu nemmere at finde et primitivt ly for natten.

A.P. Møller Fonden donerer 16 millioner kroner til opførelsen af 300 nye sheltere i de statslige naturområder over hele landet.

Det er tæt på en fordobling af antallet af Naturstyrelsens sheltere i den fælles natur ifølge en pressemeddelelse fra Naturstyrelsen.

- En nat i naturen er en helt særlig oplevelse. Om natten ændrer lydene, lyset og duftene sig, så man kan opleve naturen, dyrene, planterne og landskabet på en ny måde, siger direktør Peter Ilsøe fra Naturstyrelsen i meddelelsen.

Der bliver opført 250 nye små sheltere og 50 store sheltere til større grupper.

Desuden indeholder bevillingen en opgradering af 100 af de eksisterende primitive overnatningspladser i de statslige områder.

Eksempelvis vil der blive repareret eller udskiftet sheltere samt etableret flere bålsteder og muldtoiletter, som bedst beskrives som et komposttoilet.

Den præcise placering er stadig uvis, men det vil være jævnt fordelt over hele landet. Derudover vil det være steder med stor efterspørgsel og steder, hvor der i dag ikke er et stort udbud af sheltere.

Sidste år bestilte mere end en kvart million borgere en overnatningsplads i de statslige naturområder landet over.

Forventningen er, at de første nye sheltere vil stå klar til slut august.

En del statslige sheltere kan bookes på forhånd, men der er også mange, der spontant kan bruges efter først-til-mølle-princippet.

Borgere kan også sove i skovbunden i alle statslige naturområder eller slå deres telt op i flere end 275 skove med fri teltning.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.084