23948sdkhjf

PA Savværk leverer til 'Danmarks vildeste hus'

Modeeksperten Jim Lyngvild er ved at få bygget en vaskeægte vikingeborg. PA Savværk i Korinth står for husets trægulv, og virksomheden har travlt.
Det er ikke en byggeplads som alle andre, der lige nu danner rammen om et nybyggeri i Korinth på Fyn. Her er modeeksperten Jim Lyngvild nemlig ved at få opført et 400 m² stort vikingehus.

Han har selv designet huset, og temaet nordisk mytologi går igen over hele huset. Det er en drengedrøm, som endelig går i opfyldelse.

25 timer i døgnet
Træværket til vikingeborgen er leveret af PA Savværk i Korinth. I spidsen for savværket står Kim Axelsen, som også er administrerende direktør for Wiking Gulve i Roslev i Salling, hvor Jim Lyngvild for nyligt var på besøg med en stor opgave.

- Han var her for at lege med farver, og så skal jeg da gerne indrømme, at de gibbede lidt i os, da han sagde, at han vil have gulvet lagt på lørdag, siger Kim Axelsen, til Skive Folkeblad og uddyber at der er tale om et gulv i bøgetræ.

- Der er 24 timer i døgnet, og torsdag har 25, så vi når det! lyder det optimistisk direktøren.

Traditioner og tæthedskrav
Vikingehuset, kaldet Ravnsborg, er opført ud fra flere hundrede år gamle byggetraditioner. For Jim Lyngvild var det vigtigt, at huset blev så autentisk som muligt i forhold til det gamle håndværk, og hver en del af konstruktionen er naglet sammen med trædyvler. For håndværkere og leverandører har det været en usædvanlig oplevelse at være med i projektet.

- Man ser ikke mange huse i dag, hvor der bruges tømmersamlinger og gammel byggestil. De fleste bygherrer vil som regel helst bruge de nyeste og mest moderne byggemetoder. Derfor har det været spændende at bidrage til et så anderledes byggeprojekt, hvor de gamle traditioner virkelig er fundet frem, fortæller Stig Larsen, bygningskonstruktør i Cembrit.

Cembrit har leveret 400 m² vindspærre af mærket Windstopper til Ravnsborg. For selvom husets design og byggestil har dybe rødder i meget gamle håndværkstraditioner, så skal huset stadigvæk leve op til nutidens tæthedskrav og isoleringsevne.

I denne video fortæller Jim Lyngvild om det specielle byggeprojekt:
[flash][width]530[/width][height]300[/height][address] http://www.youtube.com/v/KIS3bwEQvVQ [/address][/flash]

Kilde: Cembrit
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.101