23948sdkhjf

Danske virksomheder topper innovationsbarometret

Danske virksomheder er de meste innovative i Danmark, viser ny undersøgelse. Dog er der stor forskel mellem brancher og virksomhedsstørrelser i graden af innovation.
Ny fælles-europæisk undersøgelse (CIS4) viser, at danske virksomheder er de mest innovative i Europa, skriver ErhvervsBladet i dag.

Innovationsundersøgelsen er offentliggjort af Dansk Center for Forskningsanalyse.

Graden på innovationsbarometret er højst hos danske industrivirksomheder og virksomheder inden for videnservice, der har videreudviklet og forbedret sine produkter eller omlagt deres produktionsprocesser betydeligt.

Der er dog meget stor forskel på graden af innovation hos de danske virksomheder. Branchen samt størrelsen på virksomheden samt den geografiske beliggenhed er faktorer, der spiller ind.

I store virksomheder med mere end 250 ansatte, er godt hver anden stærkt innovativ, hvorimod virksomheder med under 10 ansatte er knap så innovative. Her er kun hver tredje, der satser på udvikling og forbedring.

Den geografiske beliggenhed har også stor betydning. I Østjylland og hovedstadsregionen topper udgifterne til innovation i virksomhederne, hvorimod Fyn og Øst for Storebælt hænger i bremsen, informerer avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062