23948sdkhjf

Hilser milliardaftale velkommen: Det er der så meget brug for

Hos brancheforeningen Træ- og Møbelindustrien, TMI, glæder man sig over den politiske aftale, der sikrer oprettelsen af en grøn milliardfond.

Tidligere på dagen kunne finansminister Nicolai Wammen meddele, at et bredt flertal er enige om at oprette fonden på 53,5 mia. kr., der blandt andet skal bruges på skovrejsning.

TMI understreger, at aftalen lander på et tidspunkt, hvor politiske aftaler de seneste år har reduceret statens produktion af træ, og målet om 75.000 ha urørt skov i de statslige skove betyder, at hele statens løvtræsproduktion trappes ned og ophører i 2027.

Samtidig har den danske træ- og møbelindustri meget vanskeligt ved at få adgang til træ, der skal bruges i bygninger, boliger og de danske møbelklassikere, og branchedirektør Lærke Flader roser derfor aftalen om den grønne fond.

– Vi står midt i en alvorlig forsyningskrise på træ, og de danske skove kan slet ikke levere nok råmateriale til, at vi kan bygge klimavenlige bygninger og møbler. Derfor skal partierne have ros for, at der nu kommer penge til skovrejsning. Og så er det vigtigt, at man vitterlig prioriterer mere skov og træproduktion, når penge senere på året skal fordeles, siger branchedirektøren og fortsætter:

– Ruslands invasion af Ukraine har sat turbo på presset på træ og priserne på træ. Det har skabt en akut opbremsning i forsyningen. Samtidig har politikerne herhjemme skåret i de danske skoves produktion af træ. Det er helt forkert, når træet jo er vores bedste klimaråstof, og som vi skal bruge frem for energitunge materialer. Jeg håber virkelig, at man med denne aftale kommer til at kickstarte produktionen af træ i Danmark. Det er der så meget brug for.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11