23948sdkhjf

Kinesisk træ- og møbelindustri i eksplosiv fremgang

Det går forrygende stærkt i den sydkinesiske træ - og møbelindustri. Nye møbelfabrikker skyder op skulder ved skulder i landet, hvor kineserne handler møbler som aldrig før. Hastigheden og mulighederne i Kina kan true den vestlige verden.
Der er eksplosiv fremgang i træ- og møbelindustri i den sydlige del af Kina. Flere og flere store møbelforretninger i størrelsesordenen 20.000-30.000 kvadratmeter skyder op lige ved siden af hinanden.

- Sidste år lykkedes det ikke at holde væksten nede på 7-8 % inden for træ- og møbelindustrien. Væksten var på 40 %! Jeg har været i en gade, hvor man siger, at der er 180 møbelforretninger og showrooms a la Ilva – skulder ved skulder, forklarer branchedirektør Lasse Jensen fra Træets Arbejds-giverforening.

Kinesiske møbelfabrikker leverer et meget højt kvalitetsniveau i alt fra højglans til massivtræ og laminat og priser, der ligger på ca. en tredjedel af danske kollegers prisniveau. Konkurrencen er hård fra kinesernes side.

Der er gode muligheder for danske virksomheder at samarbejde med kinesiske producenter.

- Helt grundlæggende er der lønkroner at spare ved at vælge samarbejde med kinesiske producenter. Men landet er attraktivt, fordi det har dygtige samarbejdspartnere, og fordi mængden af arbejdskraft er stor, udtaler adm. direktør Søren Wienke Iversen fra ABC-Reoler.

Som en blandt flere danske virksomheder, der samarbejder med kinesiske møbelproducenter, kan BoConcept nævnes. BoConcept kan i Kina få kompetencer, som de ikke kan få i Danmark.

Og NJA Møbler får sine varer produceret i Kina på grund af prisen, lønomkostningerne og den rigtige kvalitet.

Ønskes yderligere information kan det rekvireres på Træets Arbejdsgiverforenings hjemmeside http://www.ta.di.dk

Kilde: Træets Arbejdsgiverforening.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063