23948sdkhjf

Dansk højttalerproducent laver buede fronter på stor vakuumpresse

Dali i nordjyske Nørager er verdenskendt for sine højtalere, der i dag forhandles i mere end 70 lande. Højttalerproducenten har dog taget en strategisk beslutning om at holde mest mulig af produktionen hjemme, hvilket i januar førte til, at Dali købte sig ind i Hudevad Furniture, og også i Nørager er der blevet investeret i egenproduktionen.

Blandt andet har Dali med indkøbet af en membranpresse af typen Columbus Pioneer sikret sig en af de største vakuumpressere, der findes på markedet. Med den nye maskine kan højttalerproducenten placere de buede højttalerfronter, påført lim og 4 mm finer, i pressen, og når den er fuld, skal operatøren blot lukke for maskinen. Den stærke silikonemembran af naturgummi slutter tæt om emnerne, og via vakuumsug presses fineren således fast på emnerne. Pressen trykker op til 900 mbar og efter en time i pressen, er emnerne færdige.

Ifølge Thomas Martin Holm, COO hos Dali, er overfladefinish og design altafgørende for disse high-end højttalere. I udvælgelsen af maskinen lagde han derfor vægt på, at man ved membranpressen undgår samlinger og punktvise tryk. Fineren leveres nemlig grundet og med en mættet overflade. Efter højttalerkabinetterne er samlet, minutiøst gennemgået og finpudset i hånden, kan de derfor sendes direkte til lakering. Én runde i lakeringsanlægget, og kabinetterne er klar til at blive fragtet videre til montagen.

Redaktionen/tib

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125