23948sdkhjf

Flere arbejdsulykker lige efter sommerferien

Umiddelbart efter sommerferien sker der en stigning i antallet af ulykker på byggepladserne. Særlige opstartsmøder kan forebygge problemet.
De fleste mennesker har behov for at få "banket rusten af", når de skal tilbage til den vante arbejdsrytme efter en god og afslappende ferien. Det gælder desværre også, når det drejer sig om livsvigtige procedurer omkring sikkerheden på arbejdspladsen.

- Vi hører fra mange af vores medlemsvirksomheder, at der i tiden umiddelbart efter sommerferien sker en stigning i antallet af ulykker, fortæller miljøkonsulent Mette Møller Nielsen fra Dansk Byggeri.

Derfor er der behov for, at virksomhederne retter fokus på sikkerheden, lige når medarbejderne kommer tilbage efter ferien.

- Det er en god idé, at samle medarbejderne til et særligt opstartsmøde, hvor man genopfrisker procedurerne for, hvordan man passer på hinanden og sig selv på byggepladsen.

- Det kan for eksempel gøres ved, at gennemgå de kommende arbejdsopgaver og tale om, hvordan opgaverne skal udføres sådan, at arbejdet bliver sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt, anbefaler Mette Møller Nielsen.

Kilde: Dansk Byggeri. http://www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078