23948sdkhjf

Danske virksomheder på vinderkurs i udlandet

De danske virksomheder får mere og mere fat i eksportmarkederne. Især i Sverige og Storbritannien vindes der markedsandele. Inden for det seneste år er eksporten til disse to lande steget med henholdsvis 40 procent og 22 procent.
Det går godt for danske virksomheder – også i udlandet. Eksporten er stigende, og det er specielt i Sverige og Storbritannien, at det udmønter sig i stigende markedsandele for danske virksomheder.

I Sverige og Storbritannien er markedsandelene vokset med henholdsvis 20,2 procent og 6,7 procent inden for det seneste år. På samme tid er den danske eksport til de to lande steget med 40 procent og 22 procent. Således lyder resultatet af beregninger som ErhvervsBladet har lavet på baggrund af tal fra blandt andet eurostat.

Mens danske virksomheder er på vinderkurs i Sverige og Storbritannien, er de under pres på det tyske marked.

- Vores markedsandele i Tyskland er under pres, mens det modsatte er tilfældet i Sverige. Med krisen i Tyskland og den økonomiske fremgang vi ser hos svenskerne, kan man sagtens forestille sig, at Sverige ender med at blive vores største eksportmarked om fem til ti år, siger Steen Bocian, Afdelingsdirektør i Danske Bank, til ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062