23948sdkhjf

Køkkenproducent inviterer designstuderende til at nytænke fremtidens køkken

Med en idekonkurrence for arkitekt- og designstuderende håber TCM-ejede Svane Køkkenet at få inspiration til, hvordan køkkenet til de næste generationer skal se ud.

Derfor er de studerende ved seks danske design- og arkitektskoler indbudt til at deltage i konkurrencen om idéer til fremtidens køkken, og køkkenkædens designchef er spændt på de indkommende bud.

– Vi ønsker at udfordre os selv og stille spørgsmålstegn ved indretningen og funktionen i køkkenet hos næste generation. Lige nu udvikler vi indretningsløsninger til etablerede familier, og det bliver yderst interessant at få indsigt i de design- og arkitektstuderendes tanker, siger Rolf Birk, der selv er arkitekt og designchef i Svane Køkkenet.

Nutidige trends og kulturelle strømninger

Rolf Birk har selv stor erfaring med at designe køkkener, og han står i spidsen for teamet hos Svane, der hvert år lancerer en hel nyhedskollektion med nye udtryk, designs, materialer og indretningsløsninger. Arkitekten understreger dog, at man, når det kommer til køkkenet, skal forholde sig til langt mere end funktionalitet, planløsning og overflader.

– Køkkenet er et spændende rum at arbejde med, fordi det på samme tid følger nutidige trends inden for bolig og interiør, og antropologiske og kulturelle strømninger i samfundet såsom nye familiemønstre, madkulturer og sundhed, forklarer han.

Derfor opfordres de design- og arkitektstuderende til at tænke i fremtidens boformer, sociale relationer og klimatiltag, og hvordan disse tendenser kan påvirke selve køkkenets funktion og indretning.

– Måske vil næste generation bo småt i byen, rummeligt på landet eller flere sammen i fællesskab med flere familier og generationer. Vi er virkelig nysgerrige efter at få helt friske og upolerede ideer og perspektiver på værdier og de primære drivere i næste generations køkkenkultur, lyder det fra chefdesigneren.

Rolf Birk vil i samarbejde med Svane Køkkenets produktudvalg gennemgå og vurdere alle indkomne ideer og udvælge dem, man vil arbejde videre med. Præmierede ideer honoreres alle med 1.000 euro.

De inviterede uddannelser er Arkitektskolen Aarhus, Det Kongelige Akademis Arkitektskole & Designskole, VIA University College Aarhus og Herning, Aalborg Universitet Arkitektur & Design samt Designskolen i Kolding.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11