23948sdkhjf

Savværk giver støjbelastning

Savværket i Hylke får naboerne til at klage. Værkstedet larmer mere end Miljøstyrelsens støjgrænser tillader, og det har nu resulteret i, at en støjmur opbygges, så naboerne kan få fred.
En nabo fra husene omkring Hylke Træ-og Savværk blev træt af larmen fra savværket, og på dennes opfordring tog Miljøstyrelsen en måling af larmen, som viste sig at være højere end støjgrænser tillader, skriver Folkebladet i dag.

Miljøcenter Østjyllands måling viste en støjbelastning på 71 dB, når alle værktøjer kørte samtidig. Støjen blev konstateret alt for høj. I et sådan område, hvor der er blandet bolig og erhverv, må støjgrænsen kun være på 55dB på hverdage.

Det er dog også kun meget sjældent, at savværkets maskiner kører samtidig, og at et støjniveau på 71dB nås. Savværket har dog længe tænkt på at opføre en støjmur mellem boligområdet og savværket, hvilket nu bliver realiseret.

- Vi laver en mur i lærketrø med isolering, som skal være med til at tage støjen. Det kommer til at koste 60-65.000 kr., siger Jørgen Ladegaard, savværkets ejer, til avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.21